De stichting is op 15 augustus 2014 opgericht en heeft als doel het in stand houden van het Rijksmonument de Dorpskerk uit 1650 gelegen aan de Breestraat in Westmaas.
Daartoe zamelt zij middelen in voor de instandhouding van het gebouw.

De stichting spant zich in voor:

  • het verzamelen en uitdragen van informatie van de Dorpskerk;
  • het werven van vrienden en vriendinnen om donateur van de stichting te worden;
  • het interesseren van sponsors;
  • het verlenen van geldelijke bijdragen voor het in stand houden van de Dorpskerk aan de eigenaar van de kerk, namelijk de Protestantse Gemeente Nieuwland.

De Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas verbindt haar naam steeds aan een zorgvuldig gekozen doel. Een recent project is de restauratie van de kerkramen; drie gebrandschilderde ramen uit 1750 en tien blanke glas-in-lood ramen. Een gespecialiseerd bedrijf uit de Hoeksche Waard heeft deze dertien ramen vakkundig onder handen genomen en het valt iedereen op dat de kerk er nu weer prachtig uitziet en het licht er anders binnen valt. De stichting kon daar dankzij uw steun € 8.500,- aan bijdragen! Op de foto wordt de cheque overhandigd aan kerkenraadsvoorzitter Wilmer Kloosterziel door stichtingsvoorzitter Herman van Dijk.

cheque-8500-euro

 

 

 

 

Het volgende doel waar de Vrienden een bijdrage aan willen leveren is het op handen zijnde schilderwerk van de houten delen van de plafonds. Een uiterst arbeidsintensieve en daardoor kostbare aangelegenheid. Maar u kunt ons helpen!

Onze Dorpskerk: uw steun méér dan waard!