vrijdag 22 maart 2024, Dorpskerk Westmaas, 20.30 uur

Op vrijdag 22 maart a.s. treedt Marijke Boon op in de Dorpskerk met haar programma ‘RODE ANEMONEN’. Zij wordt begeleid door Elianne Ardts op de cello. Marijke Boon maakt sinds 1975 theater, en vanaf 1985 soloprogramma’s.
Zij begon met het Zangduo De Boli’s en schreef daar ‘hedendaagse levensliederen’ voor. Ze verbreedde haar muzikale bedding naar de blues en chansons, en zo werd de ‘kroonprinses van het levenslied’ vertolkster van het Nederlandse lied, authentiek en eigenzinnig.
In de loop der jaren heeft Marijke Boon theatervoorstellingen gemaakt, steeds met nieuwe teksten en composities, vaak in combinatie met beeldende kunst.

Nu is zij op tournee met haar nieuwe lied-programma ‘RODE ANEMONEN’. Zij trekt een glanzende rode jurk aan en meandert weer kundig tussen smartlap en de blues. Met achter haar (een schilderij van) de zee en het helmgras dat zacht beweegt in de wind. Ze zingt Een Zeelandslied. De Oude Haas komt voorbij, en Tango de liefde. Ze verhaalt ook van geheime ontmoetingen en klein leed. Zij zegt sonnetten en kantelt clichés.
Zingend onderzoekt Boon de betekenis van oud, antiek en vintage. Ze plaatst deze begrippen naast gloednieuw, vet en trendy. Haar klassiekers voegen zich organisch tussen nieuwe songs en vertellingen.

Bestel hier uw kaarten

Kijk ook eens naar de Terugblikken op de voorbije benefietavonden. U zult verrast zijn door de variatie.