Op 20 september a.s. komt schrijfster Rosita Steenbeek weer naar de Dorpskerk in Westmaas. Rosita zal spreken over ‘Twee sterke vrouwen in bewogen tijden’; beiden zien de maatschappij waarin ze leven veranderen in een dictatuur.
De ene vrouw is Julia, de dochter van de Romeinse keizer Augustus. Zij leefde zo’n 2.000 jaar geleden.  De andere vrouw is Rose, Rosita’s joods Duitse oma die getrouwd was met Gerhard Hugenholtz. Deze man, een Nederlandse dominee, stond voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in Klaaswaal.

De bekende en veelgelezen auteur Rosita Steenbeek sprak eerder al voor een volle Dorpskerk en wist de vele bezoekers te boeien met haar verhalen. Die gingen destijds vooral over het boek ‘Rose’. Toen legde zij onder meer de link met projecten waarin zij actieve steun verleent aan vluchtelingen. Nu zal Rosita ook vertellen over haar eigen leven, Italië en het boek waar ze nu aan werkt, een verslag van een fietsreis over de bekende Romeinse Via Appia.

Gelet op de inhoud van het verhaal en het historische belang van verhalen over lastige tijden is deze avond ook interessant voor jongere inwoners van de Hoeksche Waard.

Rosita Steenbeek woont sinds 1985 in Rome. Op 20 september is er een boekentafel met een groot aantal van Rosita’s werken. Een mooie kans om verantwoorde nieuwe aankopen te doen. Vanzelfsprekend kunnen de boeken die avond ook door de auteur worden gesigneerd!

Het programma begint om 20.00 uur.

Bestel hier uw kaarten

Kijk ook eens naar de Terugblikken op de voorbije benefietavonden. U zult verrast zijn door de variatie.